Partners van transgenders.

Mijn naam is Miluska.
Ikzelf ben getrouwd met een transgender. Mijn partner vertelde mij in een vroeg stadium van onze relatie van zijn genderdysforie. Ook voor mij was dit even slikken en wist zelf niet goed wat ik hiermee aan moest. Moest ik mijn relatie verbreken met de man waar ik van hield? Of moest ik meer informatie gaan winnen over wat genderdysforie nou precies betekent. Uiteindelijk na veel info en overwegingen vond ik dat ik onze relatie toch een kans moest geven…… Lees verder….

Dit is mijn man Melanie

Dit is mijn man Melanie

Interview in tijdschrift Margriet, met “Judith”, de vrouw van crossdresser Melanie.

Lees hier het hele artikel.

Fenna lijdt een normaal leven. Maar ze leeft met een geheim waar niemand in haar omgeving iets van af weet.
Haar vader is crossdresser. Voor het eerst van haar leven vertelt zij haar verhaal…..

Lees verder…

Marians partner is transgender
Liefde is: Durven loslaten.
Als je man je vertelt dat hij verder door het leven wil als vrouw, staat je wereld op z’n kop. Veel stellen komen tijdens het transitieproces in een relatiecrisis terecht en gaan uit elkaar.
Marian Geurtsen, schrijfster van Een bijzondere liefde, is negen jaar na de geslachtsverandering van haar partner nog steedsgelukkig in haar relatie. Kan zij ons vertellen wat ware liefde is?
Vijf stellingen over de liefde.

Lees verder…..

Mijn naam is Miluska. Ik schrijf hierbij een stukje over hoe het leven is met een travestiet /transgender en dat het niet altijd negatief hoeft af te lopen.
Ikzelf ben getrouwd met een transgender. Mijn partner vertelde mij in een vroeg stadium van onze relatie van zijn genderdysforie. Ook voor mij was dit even slikken en wist zelf niet goed wat ik hiermee aan moest. Moest ik mijn relatie verbreken met de man waar ik van hield? Of moest ik meer informatie gaan winnen over wat genderdysforie nou precies betekent. Uiteindelijk na veel info en overwegingen vond ik dat ik onze relatie toch een kans moest geven. Hij deed tenslotte niks verkeerd. Hij dronk niet, gokte niet, ging niet vreemd. Hij zat alleen met zijn innerlijke probleem. Ik kon deze liefde die we samen altijd hadden toch niet zomaar opgeven. We zijn nu inmiddels 20 jaar getrouwd. Onze dochter hebben wij het verteld toen ze zestien was. Ik ben zelf zo meegegroeid in deze wereld dat ik mijn werk erin heb gevonden. Ik heb een onthaar / schoonheidsstudio gehad in Purmerend en was ook alleen maar gespecialiseerd in de transgenderwereld. Als u behoefte heeft om te praten, schroom dan niet maar mail mij. Ik sta open voor al uw vragen en zal u zoveel mogelijk proberen op weg te helpen.
info@transgendersnh.nl t.a.v. Miluska.

Een klein stukje uitleg over transgenders.
Transgender is heel wat anders dan travestie. Bij travestie gaat het (wat mannen betreft) om een fundamentele behoefte tenminste af en toe bepaalde vrouwenkleding te dragen. Een behoefte tot lichamelijke geslachtsaanpassing ontbreekt. Mannelijke travestieten trekken bij voorkeur vrouwenkleding aan die ze seksueel aantrekkelijk vinden, die hun genderidentiteit niet bevestigt, maar juist duidelijk overschrijdt. Dat maakt het dragen van vrouwenkleding voor hen spannend. Het kan ook zijn dat men gewoon plezier beleeft aan wat men erotisch uitstraalt en het spannend vind wat men van zichzelf kan maken. Verreweg de meeste mannelijke travestieten voelen zich overigens seksueel aangetrokken tot vrouwen en zijn dus niet homoseksueel.
Als een partner een transvrouw/man is kan dat jammer genoeg vaak op een scheiding uitlopen. Het is daarom heel belangrijk ( hoe moeilijk dit ook is ) dit in een zo vroegtijdig stadium van een relatie te weten. In iedere relatie gaat het om vertrouwen en eerlijkheid. Een groot deel van transgenders leiden een compleet dubbelleven omdat ze het niet aan hun partner durven te vertellen. Ze zijn bang om degenen van wie ze zoveel houden kwijt te raken. Een groot aantal hebben ook heel vaak last van depressies .( die in het ergste geval tot zelfdoding kunnen leiden.) Het is vaak heel moeilijk te kunnen begrijpen waarom jouw man of vrouw dit in zich heeft. Oordeel asjeblieft niet gelijk , probeer eerst veel informatie te winnen over genderdysforie. Probeer je partner te begrijpen en te steunen. Je krijgt er ook zo veel liefde voor terug.