Leven tussenin – verlangens en frustraties van een transseksueel.
Loes Vlaming –roman.
Uitgeverij – Filatop, 2006.

Wat leeft er werkelijk in de geest van een transseksueel? Hoe voelt dat om een lijf te hebben dat niet bij je hoort? Wat gebeurt er als twee Transgender mensen zich tot elkaar aangetrokken voelen? Hoe reageert de maatschappij, hoe houden zij zich staande en hoe overkomen zij hun problemen en frustraties?
De schrijfster pretendeert niet hierop alle antwoorden te hebben. Wel heeft zij haar eigen ervaringen verwoord in een verhaal waaruit blijkt dat veel mensen niet begrijpen dat transseksualiteit voorkomt uit een diep, welhaast onbewust beleven van de eigen persoonlijkheid.
Er is de laatste jaren veel gepubliceerd over transseksualiteit. Divers autobiografieën zijn verschenen, maar toch zijn alle onderliggende emoties rond transseksualiteit onderbelicht gebleven. In dit fictieve verhaal, gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen, wordt met openheid gesproken over juist deze facetten. De onzekerheden en twijfels, de frustraties die een transseksueel opdoet in het leven in de verkeerde sekse, dat lichaam met de verkeerde onderdelen, het onbegrip van mensen: hoe wordt dit beleefd? De schrijfster wil met het schrijven van dit boek een bijdrage leveren aan een grotere acceptatie van iedereen met Transgender gevoelens in de breedste zin van het woord.