foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

hair saloonContact avond iedere tweede vrijdag van de maand.Van 20:00 tot 00:30 uur in Café de IJsendijker. Van IJsendijk straat 397 Purmerend. De volgende avonden zijn: 12 juni, 10 juli, 14 augustus, 11 september, 9 oktober, 13 november en 11 december.

06 15379353
-

Transgenders Noord Holland

Agenda

Onze avonden in de IJsendijker

Vrijdag 10 april 2020
Contact avond
Afgelast

Vrijdag 8 mei 2020
Contact avond
Afgelast

Vrijdag12 juni 2020
???
------------------------------

Alonso's Café

Zaterdag 28 maart 2020
Openbare LHBT contactavond
Afgelast
------------------------------

Evenementen

Zaterdag 28 maart 2020
Zaans Regenboog Café 50
Afgelast

Zaterdag 30 mei 2020
Alkmaar Pride
Alkmaarse Grachtenparade
Afgelast
------------------------------

 

 

 

 

De Kameleon - Paul Claes.
- Uitgeverij de Bezige Bij, 2001, 238 blz.
De KameleonCharles d'Éon, zoon van de opziener van de domeinen van Lodewijk XV, vertoont zich op een carnavalsbal verkleed als vrouw. Dit is de ouverture tot een glansrijke carrière als meester van de vermomming. d'Éon krijgt een gewichtige diplomatieke opdracht: Pruisen, Oostenrijk en Frankrijk koesteren elk de ambitie de Poolse troonpretendent te leveren. d'Éon gaat, vermomd als gezelschapsdame van de Russische Tsarina, de Franse zaak bepleiten. Hij slaagt in zijn missie, maar het succes stijgt hem naar het hoofd. Hij raakt verstrikt in een net van intriges en allianties tot er nog maar één uitweg overblijft: definitief de gedaante van een vrouw aan te nemen..
Hoofdpersoon en ik-figuur van dit boek is Charles d'Eon, afkomstig uit de lagere Franse adel van een halve eeuw voor de Franse Revolutie. Tegenwoordig zou men iemand als hem biseksueel noemen: hij voelt zich en leeft afwisselend als man en vrouw. Hij/zij vervult diplomatieke missies in Sint Petersburg en (vooral) Londen en beleeft daarbij vele avonturen, waaronder niet weinig amoureuze. In Engeland, waar hij uit de verte de Franse Revolutie meemaakt, moet hij ten slotte als vrouw gekleed zijn levenseinde afwachten. Dit gecompliceerde en nogal bizarre gegeven wordt door de auteur zodanig uitgewerkt dat tevens een vlotte schets van die belangrijke periode van de geschiedenis wordt gegeven. Fraai, soms (opzettelijk?) wat geaffecteerd van stijl, boeiend, virtuoos geschreven, zoals men mag verwachten van deze gerenommeerde schrijver en vertaler.

Copyright © 2020 Stichting Transgenders Noord Holland