^Back To Top
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

hair saloonDe volgende bijeenkomst is vrijdag 13 april. Zoals altijd in café de IJsendijker te Purmerend. De avond duurt van 20:00 uur tot 00:30 uur. Volgende avonden op 13 april, 11 mei, 8 juni, 13 juli, 10 augustus, 12 oktober, 9 november en 14 december.

+31(0)615379353

Transgenders Noord Holland

Agenda

Vrijdag 13 april 2018
Contact avond

Vrijdag 11 mei 2018
Contact avond

Zaterdag 26 mei 2018
Grachtenparade Alkmaar

Vrijdag 8 juni 2018
Contact avond

Schoonheid en begeerte - Nancy Friday.
- Uitgeverij Bruna, 1996, 570 blz.
Schoonheid en begeerteDe wereldberoemde auteur Nancy Friday brak reeds in 1973 een lans voor de seksuele vrijheid van vrouwen met haar boek Diepe gronden. Nu, vlak voor de eeuwwisseling, verrast Friday haar vele fans met Schoonheid en begeerte waarin zij haar visie op schoonheid, uiterlijk, macht en geslacht prijsgeeft. Met de opkomst van het feminisme en de entree van vrouwen op de arbeidsmarkt, maakte het aloude pact tussen schoonheid en macht, dat gebaseerd was op paternalistische uitgangspunten, langzaam maar zeker plaats voor een nieuwe verhouding tussen mannen en vrouwen, vrouwen en vrouwen en tussen ouders en kinderen.
Nancy Friday gunt de lezer een geheel nieuw perspectief in een caleidoscoop vol belofte, bewegingsruimte en liefde voor iedereen, ongeacht leeftijd of geslacht.
Aan de hand van haar eigen ervaringen neemt Friday de lezer mee in de geschiedenis van de patriarchale jaren vijftig, de revolutionaire jaren zestig, de seksuele jaren zeventig, de narcistische jaren tachtig tot de lege jaren negentig en naar een toekomst verlost van de dubbele obsessie van de macht van de schoonheid en de schoonheid van de macht.
Nancy Friday heeft Schoonheid en begeerte geschilderd met een palet vol brille en spitsvondigheden, rijkgeschakeerde meningen en interessante visies. Schoonheid en begeerte is daarmee een onmisbaar boek geworden, niet alleen voor de Nancy Friday-fans, maar voor iedereen die volop in dit leven staat.

© 2018 - Transgenders Noord Holland