foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

hair saloonContact avond iedere tweede vrijdag van de maand.Van 20:00 tot 00:30 uur in Café de IJsendijker. Van IJsendijk straat 397 Purmeend. De volgende avonden zijn: 8 juni, 13 juli, 10 augustus, 14 september, 12 oktober 9 november en 14 december

06 15379353
info@transgendersnh.nl

Transgenders Noord Holland

Agenda

Vrijdag 8 juni 2018
Contact avond
met Victoria False

Vrijdag 13 juli 2018
Contact avond

Vrijdag 10 augustus 2018
Contact avond

Maandag 13 augustus 2018
Pride Walk Hoorn
17:00 Uur, 't Schippershuis

Oproep deelname Project Transgender Ouderen

Levensverhalen
Project Transgender Ouderen is een project van Roze 50+ Nederland en Empowerment Foundation, dat zich richt op de emancipatie van oudere Transgenders in Nederland. Ons doel is het vergroten van kennis en begrip en het creëren van een genuanceerde beeldvorming (tegen)over transgender ouderen bij zowel partners, kinderen, vrienden, genera-tiegenoten en zorg/hulpverleners.

Dit alles willen we bereiken door het optekenen van een 20-tal levensverhalen van transgender ouderen in boekvorm door Eveline van de Putte (trainer, auteur en fotograaf). Om deze verhalen in beeld en geluid te versterken zal er een drieluik van korte films gemaakt worden door Kim Bras (regisseur en documentairemaker).

Gezocht
Eveline zoekt voor haar boek nog 50+ transgenders met een niet Nederlandse achtergrond, een moeder van een 50+ transman of transvrouw én een zoon of dochter van een een 50+ transman of transvrouw.

Voor het drieluik zoekt Kim 70+ transmannen en transvrouwen die samen leven met hun partner, (klein-)kinderen, een sociaal leven en een uitgesproken mening hebben. Hoe gaan zij als stel om met het trans-zijn én het ouder worden. Het kunnen stellen zijn die overwegen of hebben besloten om de transitie in te gaan of door andere omstandigheden met zorg in aanraking komen.

Ken jij of ben jij zo iemand, dan komen we graag vrijblijvend met jou in contact. Mail voor interesse in deelname voor het boek naar Eveline van de Putte; eveline@empowermentfoundation.nl of voor de film naar Kim Bras; kim@kimpro-ducties.nl.

Achtergrond
Transgenders krijgen recentelijk steeds meer de aandacht die ze verdienen. Er is echter een groep die hierbij onderbelicht blijft. De transgender-ouderen. Een boeiende groep pioniers die hun gevoelens moest ontdekken in een tijd zonder voorbeelden. Ook een groep die langzaam maar zeker steeds vaker te maken krijgt met zorgverleners.

De transgender ouderen van nu zijn bovendien de eerste groep mensen die, desgewenst, de mogelijkheid had een geslachtsveranderende operatie te ondergaan. Des te meer reden om deze oudere transvrouwen én transmannen in beeld te brengen met boek en film.

Stromachtig stilEveline van de Putte is trainer, auteur en fotograaf. Zij heeft al meerdere keren een levensverhalen-project ontwikkeld en uitgevoerd voor de Empowerment Foundation. De boeken Fosten Tori, levensverhalen van ouderen in Suriname, Krachtig 80!, levensverhalen van tachtigplussers in Nederland en Van ver, levensverhalen van oudere migranten en vluchtelingen in Nederland zijn hiervan het resultaat, verschenen bij Uitgeverij Appelmoes.
Het laatste boek Stormachtig Stil, levensverhalen van roze ouderen, uitgegeven door Uitgeverij Xanten, is een mooi voorbeeld van een boek dat bijdraagt aan empowerment en emancipatie van een bijzondere doelgroep.

TransandersKim Bras maakt als camera journalist al bijna 10 jaar films in opdracht voor lokale en nationale televisie-omroepen en het bedrijfsleven. 1,5 jaar research en het bezoeken van verschillende T&T-avonden heeft er toe geleid dat transgenders en crossdressers hun persoonlijk verhaal voor haar camera wilden vertellen. Met de film TransAnders won zij in 2015 de Publieksprijs op het TranScreen Film Festival. Tevens is de film meerdere malen uitgezonden op AT5 en RTV-NH. En daarnaast maakte de film onderdeel uit van de tentoonstelling “Transition" in het Amsterdam Museum.

 

Copyright © 2018 Stichting Transgenders Noord Holland